Nike Epic React Flyknit Dames l

Posted by sooo on Jul 10, 2019 in Allgemeines |

De Nike Huarache heeft bijna nooit bestaan. De schoen, gemaakt van een sokachtige bootie ingepakt in een ondersteunend exoskelet, was absoluut ongebruikelijk toen Nike rond het begin van de jaren negentig rond de prototypes begon te pronken. Bijna niemand gaf orders en Nike Nike Epic React Flyknit Dames leek weinig keus te hebben dan het idee te doden.

Gelukkig voor Nike luisterde een productmanager niet.

Nike designlegende Tinker Hatfield vertelt het onwaarschijnlijke succesverhaal van de Huarache in het nieuwe boek Sneakers, een uitgebreid onderzoek naar sneakercultuur samengesteld door journalisten Howie Kahn en Alex French en ontwerper Rodrigo Corral. Het boek is gebaseerd op interviews met meer dan 50 industriële figuren. Hatfield, die iconische schoenen creëerde, zoals de Air Max, een aantal van de grootste hits van de Jordan-Asics Gel Quantum 360 Womens franchise, en -ja-de Huarache, zegt in het boek dat de Huarache wereldwijd de populairste verkoper van Nike is geworden.

“Het afgelopen boekjaar hebben we meer dan vier miljoen paar verkocht”, zegt hij in het boek, dat op 24 oktober is uitgebracht. “We zijn van plan om Adidas Gazelle Womens dit jaar een vergelijkbaar aantal te verkopen. Het is onze nummer één schoen en op een gegeven moment had het geen orders meer. “(Nike zou de cijfers niet bevestigen wanneer ze worden benaderd.)

Het idee voor de schoen kwam naar Hatfield terwijl hij aan het waterskiën was. De neopreen-laarsjes die hij droeg, vormden zijn voet en voelden stabiel aan. Hij ging terug naar zijn studio en schetste een schoen bestaande uit een bootie bedekt met een exoskelet.

De schoen heeft een aantal conventionele ideeën in het sneakerontwerp achtergelaten. Het had geen hiel-tegen-de stevige achterkant van de schoen die om je hiel wikkelt om hem te ondersteunen - en in plaats daarvan kiest hij voor de kenmerkende, harnasachtige riem, vergelijkbaar met een sandaal. (Een “huarache” is een soort Mexicaanse Nike Air Huarache Femme sandaal.) Het gebruikte ook neopreen, waarvan Hatfield zegt dat het nog nooit eerder in een hardloopschoen was gedaan.

Veel mensen dachten dat het concept ‘gek’ was, zegt hij. Hij drong toch door en won de sceptici over. Maar toen niemand orders plaatste na het zien van de prototypen, Adidas Superstar Femme besloot Nike de schoen niet voor vrijgave te maken.

De productmanager, voor het geval je je afvraagt, was Tom Hartge, zoals Hatfield heeft opgemerkt in andere interviews.

De Huarache debuteerde in 1991 en het ontwerp verspreidde zich snel voorbij naar andere producten, zoals basketbalschoenen. Nu wordt het meestal beschouwd als een casual schoen, en heeft onlangs genoten van een heropleving. Het is al sinds begin 2015 in populariteit toegenomen in de VS, zoals schrijver Cam Wolf gedetailleerd in GQ beschreef.

Dat de opwinding voorbij Nike Air Max 95 Womens is aan een schoen die nog niet eens opnieuw is uitgegeven - zonder de speciale Huarache-doos, die de vorm verknoeit, vaak beknibbelt op kwaliteit (pas op voor die lijmstrepen) buiten QS-edities, en een verscheidenheid aan verschrikkelijke dingen laat vallen colorways - is vreemd, maar het Adidas Adilette Femme versterkt de kracht van het ontwerp van Tinker Hatfield. Dat dit stuk zelfs klikaas zou kunnen zijn op een in de VS gevestigde site, is een bewijs dat de hype niet plat is.

In 1991 was deze schoen er gewoon op een dag. De Britse liefde voor de hardloopschoen gaat veel verder dan de late jaren 1970 - gezien het gebrek aan populariteit van de sport hier, de basketbalschoen niet zou gaan domineren, en de explosie van jogging, muziekgeleide subculturen en de veelgemythologiseerde terrascultuur gaf Europa als geheel een honger naar het volgende Nike Air Pegasus 83 Femmestraatloopje.

Reply

Copyright © 2019 FW61-Blog All rights reserved. Theme by Laptop Geek.