Nike Air Max 90 Womens

Posted by sooo on Okt 10, 2019 in Allgemeines |

In sommige opzichten was 1987 een geweldig jaar voor entertainment en cultuur: Aretha Franklin werd de eerste vrouw die werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, The Simpsons verscheen Nike Air Max 270 Femme voor het eerst op tv, Michael Jackson bracht Bad uit en Nike bracht de inaugurele Air Max sneaker uit , de Air Max 1. Deze momenten zouden allemaal enorm invloedrijk zijn en ieders revolutionaire karakter leeft vandaag voort.

Voor Nike is de Air Max 2 de Nike Air Max 90 Womens geschiedenis ingegaan als een cruciaal en innovatief ontwerp dat het merk naar een hoger niveau trok wanneer ze het het meest nodig hadden. Hoewel het verhaal deel uitmaakt van sneakerlore, nadert zijn 30e verjaardag - ook bekend als Air Max Day - en Omdat Nike een afgelopen maand aan zijn viering wijdt met meer releases dan we kunnen bijhouden, kijken we terug op hoe de Air Max-revolutie begon.

Het is een verhaal dat niet kan worden verteld zonder eerst de beroemde ontwerper Tinker Hatfield te introduceren. In 1981, lang voordat hij royalty-industrie werd, huurde Nike Hatfield Nike Air Presto Damen in als bedrijfsarchitect om gebouwen te ontwerpen op de Oregon-campus van het merk. Het duurde slechts vier jaar. Later, in 1985, zou hij op verzoek beginnen met het ontwerpen van schoenen. Hij paste zijn architecturale achtergrond toe op het sneakerontwerp Nike Air Max 90 Donna en het duurde niet lang voordat hij een rebellerende geest schonk aan het onlangs worstelende merk. “Ik begon te werken aan een afvallige set Van schoenen die geen deel uitmaakten van een ontwerpopdracht of marketingactie, “legt hij uit, verwijzend naar wat de allereerste Air Max-sneaker zou worden.

De jaren 80 begonnen goed voor Nike, ze hadden een marktaandeel van 50% verworven in de Amerikaanse sportschoenenmarkt en waren op weg om een bedrijf van een miljard dollar te worden. Kleuren, gedurfde patronen en gewaagde neons verfraaiden het tijdperk en Nike had iets Adidas Superstar Dámské opvallers nodig: Nike’s Cortez, Waffle Racer en Tailwind waren in het verleden populair gebleken, maar ze legden het experimentele karakter van die tijd niet vast. Hatfield zag het belang van risico Een reis naar Parijs zou de katalysator zijn voor een Nike Epic React Flyknit Femme helder brandend idee …

Nike’s Air-technologie was niet nieuw, het werd ontwikkeld door voormalig NASA-ingenieur Frank Rudy en geïntroduceerd in de Air Tailwind in 1978. Air verving traditionele gegoten EVA-zolen door met gas gevulde urethaanzakken, maar het was de consensus dat als prestatiestechnologie de zakken Moeite waard om gevoeld en niet gezien te worden, dat was totdat Hatfield kwam.

Het was niet nog een sneaker of zelfs een mode-concept dat het idee had om de zool met luchtkussen in Hatfield’s geest bloot te leggen, het was een controversieel gebouw in Parijs dat velen als een doorn in het oog beschouwden. “Ik weet niet of ik aan het denken was, Welnu, ik ga een schoen ontwerpen die hierop is gebaseerd, “zei Hatfield in de documentaireserie Respect the Architects.” Ik herinner me dat ik Nike Air Max 270 Dames er super door beïnvloed werd en mijn architectonische zintuigen op zijn kop zette. “Hij verwijst naar het Centrum Georges Pompidou, een gebouwontwerp dat al zijn functionele en structurele elementen heeft meegenomen en aan de buitenkant heeft geplaatst Nike Air Force 1 Donna zodat iedereen het kan zien. Zelfs vandaag blijft de onregelmatigheid onmogelijk te missen in de traditionele architectuur van Parijs. Hatfield gelooft dat hij het gebouw niet had gezien Ik dacht dat we de tas een beetje breder moesten maken, zorg ervoor dat deze stabiel was, maar laten we doorgaan en een deel van de tussenzool verwijderen, zodat we daadwerkelijk kunnen zien e it. “

Reply

Copyright © 2019 FW61-Blog All rights reserved. Theme by Laptop Geek.